Forudbestemmelse

Gud gemmer mænd på alle tidspunkter, men ingen af dem kan tage til sig selv den ære at blive formet til billedet af Kristus, men dem, der var orienteret af Gud: kirken. Det er Kristi legeme, at manifolden Guds visdom er åbenbart for magter og myndigheder i himlen, med det formål, der er fastsat i at gøre Kristus fremtrædende blandt mange brødre som ham er afsløret i kirken (Ef 3:10 -11).


 

“Derfor, hvis nogen er i Kristus er en ny skabelse, gamle ting er gået bort, se, alle ting er blevet nyt” (2 Kor 5:17)

 

Det græske udsagnsord oversat “predestinate” er προορίζω (proorizo), og betyder “at afgøre på forhånd” “forhånd Mark”, “forudbestemme”.

Udtrykket tjener til at pege sikker tilstand etableret af Gud i evigheden. Alle, som tror på Kristus som evangeliets sandhed bliver født på ny gennem uforkrænkelige frø (1 Pet 1:23), og når klædt i uforgængelige, som vil være den udtrykkelige billede af herliggjorte Kristus “elskede, nu er vi er Guds børn, og alligevel ikke ud, hvad vi skal være. Men vi ved, at når han ser vi være ligesom ham; fordi vi skal se ham, som han er” (1 Joh 3: 2).

Manden kommer ind i verden ved vilje kødet vilje manden og blodet bringe i selv billedet af Adam, den jordiske menneske (Joh 1:12; 1 Kor 15:48), og kun når de tror på Kristus genereres ny vil af Gud i overensstemmelse med sandheden af evangeliet derfor nye skabninger, og når det går belægningen på uforgængelige, alle nye skabninger har billedet af det åndelige menneske, som er Kristus, den sidste Adam (1 Kor 15:48 -49).

Den predestinate begrebet bruges i Det Nye Testamente til at henvise til den destination, der er unik for åndelige mænd. Kristne er forudbestemt af Gud til at blive formet til den meget billede af Kristus.

Gud fastlagt på forhånd, at Kristus ville have den førstefødte blandt mange brødre position, mest fremragende betingelse, at den Enbårne, fordeling dem, der er en del af Kristi legeme til dette formål “For dem, han forud har kendt, han også forudbestemt til at blive formet til billedet af hans Søn, for at han kan være den førstefødte blandt mange brødre” (Rom 8:29).

Manden Kristus var den enbårne Guds introduceret til verden på alle ligesom mænd til at være barmhjertige ypperstepræst (Hebr 2:17), og kunne opleve døden for alle (Hebr 2:14).

At blive dræbt og sidste nye bølge blev Jesus herliggjort den førstefødte fra de døde position, og overtog stillingen førstefødte blandt mange brødre, da det førte til Guds ære mange brødre (Hebr 2:10).

Herliggjorte Kristus er den udtrykkelige Guds billede (Hebr 1: 3; Kol 1:15), og arvede store navn, der er over alle navne (Filipperbrevet 2: 9), og han leder af kroppen, dvs kirken , fyldt af ham, som fylder alt i alle (Ef 1:23). Kristne drej genopstået med Kristus og er medlemmer af hans krop, som er kirken (Kol 3: 1).

Det er endnu ikke klart, hvordan de vil blive frelst (1 Joh 3: 2), men vi ved, at alle vil blive gemt som billedet af den herliggjorte Kristus, så denne herlighed, vil blive afsløret i den kristne er oprettelsen grædemur som i smerte af levering på grund af forventningen afventer manifestation af Guds sønner (Rom 8:19 -21)

Når iklædt udødelighed og Uforkrænkelighed (Rom 8:23), det vil sige, når det går indløsning af kroppen i Rapture of the Church, gemt i Kristus vil nå tilstanden udtrykt af Gud registreret der i Første Mosebog: – “Lad os skabe mennesker i vort billede, efter vor lignelse” (Mos 1:26), fordi sammen alle født af Gud i overensstemmelse med evangeliets sandhed vil svare til den herliggjorte Kristus, og han til gengæld udtrykte Billede den usynlige Gud (Kol 1 : 19).

Formålet med Gud er evig, og dit formål for at være evig hvile på sig selv, og ikke i hans skabninger, der blev skabt, er derfor ikke evigt “kundgjort os sin Villies Hemmelighed efter sit Velbehag quepropusera i sig selv … “ (Ef 1: 9).

Og hvad var det etablerede formål «sig selv ‘? Gør enbårne Søn førstefødte blandt mange brødre som ham, så i alt, hvad han skulde blive den ypperste “Ifølge den evige formål, som har i Kristus Jesus, vor Herre” (Ef 3:11); “For dem, han forud har kendt, han også forudbestemt til at blive formet til billedet af hans Søn, for at han kan være den førstefødte blandt mange brødre” (Rom 8:29; Kol 1:18).

Selv om mange børn er blevet taget af Kristus til ære at udføre den evige formål (Hebr 02:10), Spir Guds hensigt er Kristus, dvs., hans hensigt blev etableret i sig selv (Ef 1: 9 ).

I Søn kød krop har Gud samlet alle ting (Col 1:20 -22), og Gud højt ophøjet ham (Fil 2: 9), udsætte alle ting til hans fødder, og frem for alt (Kol 1: 23), blev også oprettet som leder af kirken, den førstefødte blandt mange brødre (Ef 1:22).

Det er nødvendigt at forstå, i hvilket omfang herlighed kirken som Kristi legeme, da Kristus blev sat over al, domæne, myndighed, magt, etc., og frem for alt, blev leder af kirken, så kirken bliver over al, dominans, myndighed, magt, etc. “Efter at have tændt for øjnene af dit sind, at I kan vide, hvad der er håb om hans kald, og hvad Rigdom sin arv i de hellige, og hvad er den overvættes Storhed i hans magt for os, som tror, ifølge bearbejdning af sin mægtige kraft, som han udviste på Kristus, da han oprejste ham fra de døde og satte ham ved sin højre hånd i himlen al fyrstendømme og magt, og magt og Herredom og hvert navn, som nævnes, ikke kun i denne alder, men også i den næste; og lagt alt under hans Fødder, og om alle ting være leder af kirken, som er hans legeme, fylden af ham, som fylder alt i alle” (Ef 1: 18-23).

I evighed, før verden blev, Gud etablerede, at hans ord ikke skal hovmode alle ting (Sl 138: 2), og Kristus er blevet ophøjede, fordi der skal opføres i sin herlighed blev meget høj og sublime (er 52: 14).

For at gøre Kristus den førstefødte vil være nødvendigt at generere mange brødre. For at gøre det hoved, en krop, ville være nødvendigt kirken.

Det var på baggrund af formålet angivet i Kristus, at Gud redder Adams efterkommere gennem forkyndelsen af evangeliet, for dem, der tror får ret til at blive Guds børn (Joh 1:12).

Den tabte i synd er annonceret frelse i Kristi navn, som dem, der spiser kød og drikker Kristi blod bliver delagtige i Kristus, det vil sige, der er lavet medlemmer af Kristi legeme.

De, der er gemt gennem evangeliet kaldes med et helligt kald, der er, i henhold til formålet oprettet i Kristus før verden begyndte som »frelste os og kaldte os med en hellig kaldelse, ikke efter vore gerninger, men ifølge Hans egen formål og nåde, som blev givet os i Kristus Jesus for evige tider siden “(2 Tim 1: 9).

Ved at være i Kristus, det vil sige en ny skabning, er den kristne forudbestemt til at blive formet til billedet af Kristus, som bevirker formålet med Gud i Kristus, for at gøre det førstefødte blandt mange brødre, den meget sublim leder af kroppen.

Det kald i Kristus blev etableret i evigheden baseret på formålet oprettet i Kristus, således at give den nye skabning nåde deltager dette formål i at være børn eller medlemmer af kroppen er nåde, som ikke følger vore gerninger.

Apostelen Paulus viser, at Kristi legeme der planter og den, som vander er der ingen forskel, selv om hver enkelt modtager sin belønning efter sit arbejde “Nu er han der planter og han som farvande er en: og hver skal få deres belønning ifølge hans arbejde” (1 Kor 3: 8).

Det betyder, at enhver kristen vil blive belønnet i henhold til godt og ondt, som har gjort i kroppen (1 Kor 03:13 -14; 1 Kor 09:17; 2 Kor 5:10; Kol 3:24), men nåde til at være tælles som et Guds barn at være i Kristus Jesus er nåde, som blev givet os i Kristus Jesus for evige tider siden på grund af det formål, at Gud har i Kristus.

Det kald i overensstemmelse med Guds formål etableret i Kristus før verden begyndte er pris, der gives kun til dem, som er i Kristus, dvs., nye skabninger genereret igen efter sandhedens ord “tryk mod mærket for prisen af kald af Gud i Kristus Jesus” (Fil 3:14).

Du kan ikke forveksle evangeliet kald til kald efter den evige formål, for kald efter den evige formål er, at en bestemt gruppe af mennesker (alle, som tror på Kristus), mens opkaldet om evangeliet er universel (mange) og er rettet mod alle tabt på grund af Adams ulydighed, men tabte det opfylder opkaldet er få (Mt 07:14), hvorfor det forhold, at få i den valgte tilstand “For mange er kaldet, men få er udvalgt” (Mt 22:14).

Om den universelle kald af evangeliet apostelen Paulus siger: “For hvem har vi fået nåde og apostel, for aobediência troen blandt alle nationer ved navn, blandt hvem er I også kaldet af Jesus Kristus” (Rom 1: 5).

Behovet for lydighed mod Troens Ord forkyndes for alle nationer (ApG 15:14 -17), og blandt alle nationer kristne er kaldet til at tilhøre Jesus Kristus. Når de hørte evangeliets budskab om frelse og troede på Kristus, kristne begyndte at “at være i Kristus”, der er blev nye skabninger lavet “i hvem også I, da I hørte Sandhedens Ord, Evangeliet om din frelse; og efter at have også menes, du blev beseglet med forjættelsens Helligånd” (Ef 1:13).

Frelsen i Kristus er invitation omfatter alle mænd i alle nationer, og mens det kaldes i dag “Se til mig og bliv frelst, alle jordens ender: for jeg er Gud, og der er ingen Andre” (Er 45:22); “Incline øret, og kom til mig, hører, og din sjæl skal leve, fordi med dig, at jeg vil gøre en evig Pagt, firmaet barmhjertighed David giver dig” (Er 55: 3); “(For han siger, jeg har hørt dig i en acceptabel tid, og jeg hjalp dig på Frelsens Dag: Se, nu er den accepterede tid, se, nu er det frelsens dag)” (2 Kor 6: 2).

Har kald efter den evige formål fandt sted i evigheden, før verden blev (2 Tim 1: 9). I evigheden blev etableret Kristus fremtrædende blandt mange brødre, over alle ting lederen af Kirkens “, og han er leder af kroppen, kirken: hvem er begyndelsen og den førstefødte fra de døde, for at han i det hele skulde blive den ypperste” (kol 1:18).

For at udføre sit formål, Gud skabte Adam, den første mand efter billedet af ham, som skulle komme, mennesket Kristus Jesus (Romerbrevet 5:14).

Satan, til gengæld klar over, at Gud ville give manden en position overlegen englene, positionen som den Højeste, det bragte når det at være i en position over de andre engle (Esajas 14:14).

Den holdning, at Satan eftertragtede, Jesus Kristus opstå fra de døde for at nå, da det opfyldte lighed med den Almægtige, den udtrykkelige Guds billede (Sl 17:15).

Alle, der tror på Kristus, dør, er begravet og dukke op igen med Kristus en ny skabning i lighed med sin opstandelse (Rom 6: 5), og har ingen anden destination, som ikke er i overensstemmelse med den udtrykkelige billede af Kristus, at han er den førstefødte blandt mange brødre og, frem for alt i spidsen for kirken.

Alle kristne er allerede herliggjort (Joh 7:22; Rom 8:17; Rom 6: 4 -5), som allerede er rejst med Kristus (Kol 3: 1), og sidder med Kristus i det himmelske (Ef 1: 3; Efeserne 2: 6; Hebr 4: 3).

Under den troendes pilgrimsfærd af tid, er alle vækket til at forblive i denne nåde og vokse i kundskab om evangeliet, så gennem viden kommer til mål af vækst Kristi – Perfect Man – selv om alle i Kristus skal kunne arv af de hellige i lys “Indtil vi alle opnå enhed i troen og i erkendelsen af Guds Søn, til mands modenhed og det mål af vækst i Kristus« (Ef 4:13; Kol 1:12).

Det er indløsning af kroppen, den troende vil være i overensstemmelse med billedet af den opstandne Kristus. Finder kun anvendelse, når den dødelige iføre sig udødelighed, og hvad er ubestikkelig har iført sig Udødelighed, hvad der vil ske med den ekstase af kirken (Romerbrevet 8:23).

Det græske udtryk oversættes “predestinate” anvendes af apostlen Paulus i Romerbrevet i forbindelse med lighed med Kristus, som er Kristus den førstefødte blandt mange brødre (Rom 8:29).

I brevet til Efeserne, bruger Paulus det samme udtryk for at minde de kristne, at de blev velsignet med åndelige velsignelser er i Kristus, det vil sige, fordi de er nye skabninger.

En af disse velsignelser er “forudbestemmelse” af kristne, fordi de er i Kristus, hvilket gør dem Guds børn ved adoption (Ef 1: 4). Fordi de er nye skabninger, var kristne lavet en arv, fordi betingelsen i lighed med Guds Søn, som blev forudbestemt resultater i ros af Guds herlighed (Ef 1:11 -12).

Det kald, der hviler på medlemmerne af Kristi legeme at blive formet til billedet af Kristus er suveræn og uigenkaldelig fordi i evigheden Gud indstillet, før alle ting, at Kristus var fremtrædende, lederen af kroppen, som alle var gennemført vil herlighed ved Kristus ville være som ham.

Gud gemmer mænd på alle tidspunkter, men ingen er blevet forudbestemt til at blive formet til billedet af Kristus, men dem, der var orienteret af Gud: kirken. Det er Kristi legeme, at manifolden Guds visdom er åbenbart for magter og myndigheder i himlen, med det formål, der er fastsat i at gøre Kristus fremtrædende blandt mange brødre som ham er afsløret i kirken (Ef 3:10 -11).

Mens der i evighed Gud suverænt og uigenkaldeligt forudbestemt dem, der på det tidspunkt, når der bliver kaldt i dag at acceptere frelse, som Kristus tilbyder at være så udtrykte Billede den herliggjorte Kristus i øjeblikket, som kaldes i dag, gennem deres ambassadører, som er kirken, Gud kalder det tabte som forsonet med Gud “Nu er vi ambassadører for Kristus, som om Gud for os tiggede nu vi formane jer derfor til Kristus, der skulle forlige med Gud” (2 Kor5: 20); “(For han siger, jeg har hørt dig i en acceptabel tid, og jeg hjalp dig på Frelsens Dag: Se, nu er den accepterede tid, se, nu er det frelsens dag)” (2 Kor 6: 2).

De, der holder ud i Kristus er forudbestemt til at formes til billedet af den herliggjorte Kristus “hvis faktisk jordet og standhaftige i troen og blive ikke rokke fra Håbet i det Evangelium, som du hørt, hvilket er blevet prædiket for al skabningen, som er under fra himlen, hvis Tjener jeg Paulus er bleven” (Kol 1:23).

Mens de, der er “i Kristus” (ny skabelse) bliver som Guds Søn image genoplivet, for at være “i Kristus” er nødvendig for at opnå frelse tabt adlyde Kristus i dag “Og det er færdigt, blev den forfatter til evig frelse alle dem, som adlyder ham” (Hebr 5: 9).

Mens velsignelse at blive formet til billedet af Kristus er uigenkaldelig dem, der er i Kristus, nåde frelse gennem lydighed mod evangeliet kan forhindres “Ye kørte godt, som gjorde hindre dig, at I ikke skal adlyde sandheden?” (Gal 5: 7).

I modsætning til den idé prolat ved calvinister og arminianistas, Bibelen viser, at ingen kommer til verden forudbestemt til frelse, for alle er undfanget i synd (Salme 51: 5), og skal adlyde form af doktrin proklameret af Kristus og apostlene “Men tak Gud du var slaver af synden, du helhjertet adlød undervisningsform, som du blev leveret” (Rom 6:17; Rom 10: 8).

Først efter at have hørt sandhedens ord, evangeliet om frelse, og efter at have troet på Kristus, at mennesket frelses “Hvem I også I, da I hørte Sandhedens Ord, Evangeliet om eders Frelse; og efter at have også menes, var du beseglet med forjættelsens Helligånd” (Ef 1:13); “At hvis du med din mund bekender Herren Jesus, og i dit hjerte tror, at Gud oprejste ham fra de døde, skal du blive frelst” (Rom 10: 9).

Ingen er født efter kødet forudbestemt til frelse, men er nødvendigt for at høre budskabet om frelse og tro på Kristus som Skriften siger, beslutter for Kristus i den acceptable tid: i dag, holde ud til enden tro “Den, der tror og bliver døbt, skal være frelst: men den, som tror, skal blive fordømt” (Mark 16:16; Hebr 3: 6 og 14).

Kun forudbestemt dem, der elsker Gud, det vil sige dem, der adlød evangeliet, for kun dem, der holder Guds bud er at tro på Kristus, er kaldet til at være så udtrykte Billede Kristus, med henblik på dette kald er, at Kristus er den førstefødte blandt mange brødre som ham “Og vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud, dem, som er kaldet efter hans formål” (Rom 8:28); “Den, som har mine bud og holder dem, han er den, som elsker mig, og den, som elsker mig, skal elskes af min Fader, og jeg vil elske ham og åbenbare mig for ham” (Joh 14:21; 1 Joh 3:23) .

Kun dem, der tidligere er blevet ét med Kristus (kendt) gennem evangeliet er forudbestemt til at formes til billedet af Kristus “For dem, han forud har kendt, han også forudbestemt til at blive formet til billedet af hans Søn, for at han kunne være førstefødte blandt mange brødre” (Rom 8:29); “Gud er trofast, ved hvem I bleve kaldede til Samfund med hans Søn, Jesus Kristus, vor Herre” (1 Kor 1: 9).

Den græske verbum oversat ‘kender’ siger ikke “kender”, før du taler af intime fællesskab, for at være ét legeme med Kristus “Så vi, der er mange, er ét legeme i Kristus, og hver for vi er medlemmer en den anden” (Rom 12: 5); “Og den, som holder hans bud på ham, og han i ham. Og hermed “vi ved, at han bliver i os, af den Aand, som han Har givet os” (1 Joh 3:24).

Opfordringen til altergang fremmer Søn frelse i den tid, det hedder i dag, da kald at blive formet til billedet af Kristus fandt sted i evigheden efter formålet at Gud har i sig, for at gøre den herlige Kristus og sublime meget blandt mange brødre lide ham.

 

Oprindelig artikel: Predestinação

Gravar Dados

Claudio Crispim

Nasceu em Mato Grosso do Sul, Nova Andradina, em 1973. Aos 2 anos, sua família mudou-se para São Paulo, onde vive até hoje. O pai ‘in memória’ exerceu o oficio de motorista de ônibus coletivo e a mãe comerciante, ambos evangélicos. Claudio Crispim cursou o Bacharelado em Ciências Policiais de Segurança e Ordem Pública na Academia de Policia Militar do Barro Branco e, atualmente exerce a função de Capitão da Policia Militar do Estado de São Paulo. É casado com Jussara e é pai de dois filhos, Larissa e Vinícius. É articulista do Portal Estudo Bíblico (www.estudosbiblicos.org), com mais de 360 artigos publicados e distribuídos gratuitamente na web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content