Jobs bog

Jobs bog: Formål

Forordet

Bog Job udgør den hellige kanon, sammen med bøger af Ordsprogene og Prædikeren, sæt med navnet Wisdom Books.

Fra den litterære synspunkt mange forfattere klassificere Jobs Bog som drama og rolle dialoger, monologer, ordsprog og talemåder, der indeholder, fortolke bogen ud fra et menneskesyn oplevelse.

Du kan ikke benægte, at Jobs Bog er af uvurderlig rigdom fra et litterært synspunkt, men også for deres værdi som poesi, for ikke at nævne sin historiske indhold. Men den skat, der er i den Jobs Bog er ikke litterære, filosofiske, historiske, sociologiske og endda psykologisk.

Formålet med dette essay er at bringe lys et problem, der går ubemærket af mange læsere af Jobs Bog:

“Som synderen kan være retfærdige for Gud?”

I langt de fleste af de bøger og undersøgelser af Jobs Bog, fremhæver situationen for patriarken, der tilskynder talrige filosofiske skævhed diskussioner, antropologiske og endda ontologiske.

Kun få er klar over, at Jobs Bog motivet ikke lider. Kun få kan se, at Jobs Bog indhold giver kroppen en lignelse, gennem en gådefuld historie og at efterspørgslen fortolkning.

Bog Job fungerer som et spejl, der afspejler den retfærdighed af de mest perfekte mand, der nogensinde har levet, det falder kort af Guds retfærdighed. Job integritet  etablerer en kontrast, der fremhæver Guds retfærdighed, så lidelserne bliver blotte baggrund til at afsløre en væsentlig sandhed for mennesket.

Formålet med denne test, ikke nødvendigvis i rækkefølge, er:

a) at demonstrere Guds retfærdighed, i modsætning til Jobs kvaliteter;

b) Identificere årsagen Job blev valgt som hovedperson i denne historie;

c) At bringe lys rolle venner af Job og overfladiske opfattelse havde Guds retfærdighed;

d) Tage nogle relevante elementer til Satans værk, og hvordan er deres stormløb mod Guds tjenere;

e) For at demonstrere overlegenhed viden Elihu, i forhold til andre venner af Job;

f) Forklar forskellen mellem guddommelige retfærdighed og “retfærdighed” menneske;

g) Afklar grundene Job blev irettesat af Gud, og hvad lektie, vi har brug for at lære gennem livet af din tjener!

Fordi sandheden indgroet i siderne i denne bog så fantastisk, det er min bøn, at Herren fortsætter med at afsløre, gennem den velsignede person, hans Søns Jesus Kristus, og at vi fuldt ud kan forstå deres formål og nåde, for , som Gud kan være kendt, er det blevet afsløret i nåde og godhed, gennem manifestation i kødet på Kristus Jesus, vor Herre. Amen!

-Notes Forfatteren.

Hvad er formålet med Jobs bog?

Bogen

Bog Job er klassificeret som poetisk såvel som de fem bøger af Salmernes, Ordsprogene, Prædikeren, Højsangen og Klagesangene. Lærde rang også Jobs Bog, som Bog Wisdom, samt Bog Ordsprogenes og Prædikerens Bog.

Hvorfor klassificere Jobs Bog som poetisk og visdom? På grund af strukturen af dialoger mellem Job og hans venner bygget gennem mange ‘paralleller’.

For parallelitet, som giver bæredygtighed til Hebraisk poesi, har vi værdiansættelsen af tanke, gennem vægt, gentagelse, kontrast og udarbejdelse af ideer, uden at tage hensyn til faktorer såsom rytme, rim og metrik, nøgleelementer til poesi vesterlændinge.

Hvordan strukturen af hebraiske poesi ligger i udviklingen af ideer, oversættelse af teksten til andre sprog tillader dig at have større nøjagtighed og bevarelse af teksten af ideen, som ikke forekommer i det vestlige poesi umuligheden af gennemførelsen rytme, rim og metriske for enhver oversættelse.

Digtet “Song of the Exile ‘, ved Gonçalves Dias, for eksempel, er udsøgt med rytmen, rim og måler, så melodien, den kæde af rytme, ligesom rim, gør det muligt at beskrive skønheden i forfatteren af jorden med ulige lethed, patriotisk og nationalistisk synspunkt.

note:

“Mit land har palmer,

Hvor synger Sabia;

De fugle, der synger her,

Du skal ikke synge som der.” Dias Gonçalves, Song of the Exile, Fra First hjørne

Den engelske version ser således ud:

“My land has palm trees

Where  the thrush sings.

The birds that sing here

Do not sing as they do there”

rytme og rim, der giver nåde til teksten går tabt i oversættelsen, og kun de figurative udtryk forblive uberørt.

Allerede paralleliteten, grundlaget for hebraisk poesi, arbejder analogier gennem sammenligninger med henblik på at gøre læseren fuldføre en idé ved simple fradrag fremkaldt af talemåder, som personifikationer, hyperboles, metaforer, lignelser og bogstavrim .

vi fremhæve nogle typer af vigtige paralleller til at illustrere:

Syntetisk parallelitet (eller formel, konstruktiv) arbejder en tanke i den første linje i digtet og den anden linje udvikler og beriger idé, der er i første linje, som udgør strofe, gennem et forhold mellem årsag og virkning. Bemærk:

“Himlen forkyndte Guds herlighed og

himlen forkynder hans hænders værk “(Salme 19: 1)

Det syntetiske parallelitet er opdelt i tre andre, nemlig:

1. Konklusion: “Men jeg har salvet min Konge på min hellige bakke Zion” (Salme 2: 6);

2. Sammenligning: “Det er bedre at stole på Herren end at stole på prinser” (Salme 118: 9) og;

3. Årsag: “Kys Sønnen, at være vred, og I omkomme fra den måde, når snart antænde sin vrede; Salige er alle dem, der stoler på ham” (Salme 02:12)

Auf der anderen Seite, die gegensätzlich Parallelismus arbeitet, einen Gedanken in zwei Linien, die durch die Opposition von Ideen, wo die zweite Zeile des Gedichts die entgegengesetzte Idee zur ersten Zeile Idee zum Ausdruck bringt:

“Denn der Herr kennt den Weg der Gerechten;

Aber die Schlechten werden zugrunde gehen aus dem Weg “(Psalm 1: 6)

Bereits arbeitet die synonymic Parallelität eine Idee zweimal ausgedrückt, mit unterschiedlichen Laufzeiten, in zwei Linien:

“Er die Armen aus dem Staub erhebt und

die Misthaufen hebt die Bedürftigen “(Psalm 113: 7)

Mit Domäne der Besonderheiten der Parallelität, die Zusammensetzung der hebräischen Poesie, große Hilfe beim Lesen und das Buch Hiob Analyse.

Das Buch Hiob, auch als das Buch der Weisheit eingestuft, weil Wissenschaftler glauben, dass das Buch befasst sich mit praktischen Fragen, die für die menschliche Existenz, wie Fatalismus, Materialismus, Spiritualität, Leiden, Moral usw.

Eine weitere akademische Frage, die das Buch Hiob umkreist ist über seine eigene und kann es geschrieben wurde datieren. Es gibt keine sichere Antwort für beide und wenn ein Teil auf den Bereich der Spekulation, Meinungen gibt es zuhauf! Hier wird nichts redden.

Betydningen af navnet »Job ‘, det hebraiske בוֹיּאּ, omskrives” Iyyob “sandsynligvis stammer fra en rod, der betyder’ tilbage ‘eller’ omvende« eller »forfulgt«, det hebraiske ‘ayeb «.

Vi kan trække følgende Jobs Bog Outline:

1. Job er bevist og lidelse bliver baggrunden af historien: (Job 1: 1 til 2:13);

2. Tre Jobs venner forsøger at trøste ham, men før Job klage begynder en cyklus af taler til forsvar for Gud, peger Job tilstand som et resultat af deres fejltagelser (Job 3: 1 til 31: 40);

i) Lamentation af Job (Job 3: 1-26);

ii) Elifaz Positionering (Job 4: 1 til 5:27) og replikation Job (Job 6: 1 til 7:21);

iii) Bildad Positionering (Job 8: 1-22) og Replica (Job 9: 1 til 10:22);

iv) Zophar Positionering (Job 11: 1-20) og kopi af Job (Job 12: 1 til 14:22).

v) Elifaz Positionering (Job 15: 1-35) og kopi af Job (Job 16: 1 til 17:16);

vi) Bildad Positionering (Job 18: 1-21) og kopi af Job (Job 19: 1-29);

vii) Zophar Positionering (Job 20: 1-29) og kopi af Job (Job 21: 1-34).

viii) Elifaz Positionering (Job 22: 1-30) og kopi af Job (Job 23: 1 til 0:25);

ix) Bildad Positionering (Job 25: 1-6) og kopi af Job (Job 26: 1 til 31:40).

3. Udstilling Elihu (Job 32: 1 til 37:24);

4. Spørgsmål om Gud (Job 38: 1-42: 6);

(Job 42: 7-17)

 

Hvorfor de retfærdige lide?

Når du søger flere bøger og kommentarer om Jobs Bog, de overvejelser altid kredser om lidelse og næsten enstemmigt give som tema i bogen lidelser retfærdige[1].

Kommentatorer generelt skiller sig ud i fed skrift, følgende spørgsmål:

“Hvorfor de retskafne lide?”

De overvejelser lærde, der tænder de lidelser, der er mangfoldigt og blandt dem, vi fremhæve de vigtigste:

  • Gud tillod Job lidelse at være berettiget for tiltalen for Satan;
  • Gud tillader lidelser retfærdige som et middel til at rense det;
  • menneskets sind er meget lille, så du kan forstå motiverne Guds i lidelser de retfærdige[2];
  • Gud havde fuld tillid til, at Job ville komme ud af prøvelser, fuldt godkendt;
  • Gud besejrede Satan gennem Jobs lidelse;
  • Job var den mest retfærdige mand, der svarede de høje reclames guddommelige retfærdighed, osv

Hvis Jobs Bog tema er lidelser de retfærdige ved følgeslutning[3], er det nødvendigt at konkludere, at de lidelser, den onde er fuldt acceptabelt. Ved at læse Jobs Bog, føres vi at forstå, at de ugudelige skal lide?

Ved at studere Jobs Bog tilsidesat teoretiske tilgange, der vises i bibelstudier og teologiske bøger. Jeg læst og genlæst flere gange Jobs Bog, for at nå følgende konklusion: det er umuligt at finde i Jobs Bog et svar på lidelser retfærdige, som de lidelser, eller problemet med ulykker, der plager den bare, ikke er omfattet bogen.

På trods af enighed om, at lidelserne for de retfærdige er temaet for den Jobs Bog, der blandt akademikere, til en plausibelt svar udgør en grund[4] til at give svar på spørgsmålet – “Hvorfor de retfærdige lide?[5]«.

Faktisk er Jobs Bog ikke søge at besvare spørgsmålet om lidelser de retfærdige og hverken blev skrevet med det formål at præsentere en generel teori om lidende menneskehed[6].

Temaet for Jobs Bog er undervisning og lidelse er kun baggrunden, som tema i bogen stammer fra en sandhed uundværlig for mennesker: den retfærdighed af mennesket er kort af Guds retfærdighed.

Formålet med bogen er at afsløre en højere sandhed til tanken for at lide problemer: hvordan er menneskets retfærdiggørelse. Lidelse er et af de elementer, der anstiftet spørgsmålene, om Guds retfærdighed, og hvordan mennesket kunne være retfærdige for ham.

Kære læser, ønsker ikke at afskrække læsningen af Jobs Bog som en geolog, der afskrækker en visionær ikke at lede efter olie i et område, hvor der er mistanke om, at der er dyrebare sorte guld, men formår ikke at advare, at der er stor værdi diamant dette land.

Vores mål er, at læseren finde essensen af Jobs Bog og til dette er det nødvendigt for det objekt, der skal udskiftes så læseren skal finde den store skat indlejret i denne historie.

Bibelen læser har bemærket, at historien om Job beskriver en person, der overgår enhver menneskelige idealer om retfærdighed? Adfærd, karakter, ærlighed og Job praksis er uden for vores daglige praksis for retfærdighed?

Nu, hvis Job, i besiddelse af en karakter, som efter vores mening, nær perfektion; hvis de daglige handlinger patriarken vidnede til fordel for sin Oprigtighed og integritet[7] og; hvis Job, for at se Skaberen, det var afskyeligt og ked af det, tænk hvis du eller jeg contemplássemos Gud?

“Med ørerne Jeg havde hørt om dig, men nu kan du se mine øjne. Derfor jeg afskyr mig selv, og angrer i støv og aske “(Job 42: 5-6).

Efter at have givet op overvejer lidelser bare og Jobs Bog tema, jeg var nord. Det var nødvendigt at lægge en indsats, som markerer en “nul” punkt, og gå tilbage til mine overvejelser og genlæse bogen, overvejer de andre bøger i Bibelen. Det var, da jeg kom på tværs af følgende vers:

“For hvad før blev skrevet til vores undervisning blev skrevet, så vi gennem tålmodighed og komfort af skrifterne kan have håb.” (Romerne 15: 4)

Hvis alle, der blev skrevet tidligere, har til formål at lære os, hvad Gud øns ker at undervise gennem Jobs bog? Hvad der er i Jobs Bog, som giver os håb? Der er “tålmodighed”  og “trøst” i historien Om Job?

Jeg var nødt til at vende tilbage til evangelierne, de Epistler, profeterne og loven, og hvis læseren ønsker at optrævle formålet med Jobs Bog, kom med mig. et sidespring er vigtigt at forstå den undervisning, der er indlejret i Job plot, da det er nødvendigt at grave efter den skjulte guld i klipperne, i hjertet af jorden.

 

onde under solen

Vi vil ikke finde i Bibelen, et svar på spørgsmålet – “Hvorfor de retfærdige lider”, men det fortæller os, at der er ondt i forhold til alt, hvad der sker under Solen: det sker, det samme måde, alle!

“Alle ting kommer ligeligt til alle; den samme begivenhed til de retfærdige og de ugudelige, den gode og rene, og de urene; så mens at ofre for ikke ofre; Således god, som den Sinner; at bande, da han, der frygter en ed. Denne “er den onde blandt alle, der sker under solen; alle følger den samme “(Prædikeren 9: 2-3).

The Preacher påpeger, at der er et onde i alt, hvad der sker i denne verden: alt sker også for alle. Begivenhederne i denne verden, hvad enten gode eller de er dårlige, ikke foretrækker at nå messen eller onde!

Hvis kun retfærdige lide, ville der være grund til at forhøre sig om lidelser retfærdige. Tilsvarende, hvis blot de ugudelige lider, kunne vi expatiate om. Men ligesom alt sker også for alle, der er et onde, der eksisterer mellem alle, der sker under Solen, bliver det klart, at der er nogen grund til at sætte spørgsmålstegn ved de lidelser, når det påvirker de retfærdige.

Selv de retfærdige snuble i mange ting (Jakob 3: 2) og klager over deres egne fejltagelser (Lam 3:39). Arbejdet og smerte er relevante til en verden af ​​mænd til at udøve dem, så der er ingen grund til at sætte spørgsmålstegn om lidelser retfærdige. “Jeg har set det arbejde, som Gud har givet til menneskenes børn, for ham øvelsen” (Ec 03:10; Mosebog 03:17).

The Preacher giver rådgivning til mænd, uanset om retfærdige eller onde, og viser, hvorfor der er den dag i problemer: så at mennesket kan ikke opdage noget, der vil være efter ham.

“I dag velstand har ret, men i dag modgang overveje: fordi, også, Gud gjorde dette i modsætning til det, så at mennesket ikke kan opdage noget, der vil være efter ham” (Ec 7 : 14).

 


[1] “Denne bog beskæftiger sig med teoretiske problem af smerte i livet for troende. Søger at besvare spørgsmålet: Hvorfor de retfærdige lide? Dette svar kommer i en tredobbelt måde: Gud fortjener vores kærlighed bortset fra de velsignelser, han giver; 2) Gud kan tillade lidelse som et middel til at rense og styrke sjælen i Gudsfrygt; 3) tanker og Guds veje flyttes af overvejelser for store for de fattige mands sind at forstå, da mennesket ikke kan se de store spørgsmål i livet med det samme bred vision af den Almægtige. ” Archer, Gleason L., fortjener tillid Det Gamle Testamente? Oversat af Gordon Chown. – Sao Paulo: Zondervan, 1998. Genoptryk Page 407.

[2] “Gud, gennem lidelse, kan føre synderen til omvendelse og frelse.” de Almeida Study Bible. Barueri – SP: Bible Society of Brasilien, 2000. Side 549.

[3] “Jobs Bog er et mesterværk af visdom litteratur. Det er en dramatisk historisk fiktion om den retfærdige mand, altid tro mod de love og traditioner. Forfatteren eller Forfatterne fletter prosa OG digte, med de mest forskelligartede teologiske OG sociale emner som menneskelig lidelse, menneskelig OG social transformation, godt OG ondt, læren Om gengældelse, blandt andre. ” New Jerusalem Bible, Publisher Paulus, 2014 (Fodnote), s. 628.

[4] “Emnet for bogen er blevet givet som” Problemet med lidelse, forholdet mellem lidelse og synd, eller hvad er de love, moralske regering Gud i verden? “Alt dette er diskuteret ud fra forskellige synsvinkler; og gennem diskussion, er vi ført til en klogere forståelse af disse evige mysterier; men bogen slutter uden problemet er blevet løst. ” McNair, S. E.  forklarede Bibelen, 4. udgave, RJ: CPAD, 1983. Page 167 (citat Scroggie).

[5] “Der er Kun ét spørgsmål, der virkelig betyder noget: Hvorfor dårlige ting ske for gode mennesker? (…) Det er en bog svært at forstå, en dyb og smuk bog om de dybere temaer, den gode af problemet af lidelse. “Kushner, Harold S.  “Når dårlige ting ske for gode mennesker”,  oversættelse Francisco de Castro Azevedo. – Sao Paulo: Nobel, 1988. Pp. 15:38.

[6] “Bogens emne er forsyn og etisk Guds regering i lyset af den meget gamle problem med lidelser en retfærdig mand. Til dette problem, hverken Job er berettiget, eller hans tre venner beskyldte ham for synd, fundet løsningen. “Scofield, C. I., Scofield Bibelen, med referencer (Fodnote).

[7] Integritet – betyder ikke, at Job var syndfri, men snarere det blev hædret; Integro mod “fuld”, resigneret at ikke krænke, hvad der var rigtigt den anden.

 

oversætter: Paulete Heather Correa

Claudio Crispim

Nasceu em Mato Grosso do Sul, Nova Andradina, em 1973. Aos 2 anos, sua família mudou-se para São Paulo, onde vive até hoje. O pai ‘in memória’ exerceu o oficio de motorista de ônibus coletivo e a mãe comerciante, ambos evangélicos. Claudio Crispim cursou o Bacharelado em Ciências Policiais de Segurança e Ordem Pública na Academia de Policia Militar do Barro Branco e, atualmente exerce a função de Capitão da Policia Militar do Estado de São Paulo. É casado com Jussara e é pai de dois filhos, Larissa e Vinícius. É articulista do Portal Estudo Bíblico (www.estudosbiblicos.org), com mais de 360 artigos publicados e distribuídos gratuitamente na web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content