Oprettelsen af mennesker og inkarnationen af Kristus

Hvilken billede og lighed, som blev tildelt Adam? Billedet og portrætfoto af udødelige Gud, som bor i et utilgængeligt lys, Paul henvist til Timoteus?


Fødslen af den første mand Har en meget udbredt i videnskabelige fiktioner ingrediens: tid.

Gud sagde: “Lad os skabe mennesker i vort billede, efter vor lignelse; og herske over havets fisk, og over Himmelens Fugle og over kvæget og over hele jorden, og alle krybdyr, der kryber på jorden. Og Gud skabte mennesket i sit billede; Guds billede skabte han det; mand og kvinde skabte han dem” (Mos 1:26 -27).

Derfor må vi spørge: hvilke billede og lighed, som blev tildelt Adam? Gud gav Adam udtrykkelig billede og lighed den udødelige Gud, som bor i ET utilgængeligt lys, Paul henvist til Timotheus “Den, der har, han kun har Udødelighed, som bor i et utilgængeligt lys; Hvem intet menneske har set eller kan se: ham være ære og evig magt Amen” (1 Tim 6:16); “Nu Evighedens Konge, den uforkrænkelige, usynlige, eneste Gud være Pris og Ære i al Evighed. Amen” (1 Tim 1:17).

Ikke!

Det billede, der blev givet til den første mand var ikke den meget billede af udødelig og usynlige Gud, før den blev givet til Adam billedet af Kristus, som skulle komme til verden. Kristus kom til verden af mænd i tidens fylde, og det var røde med det samme billede, der blev givet til mennesket, da han skabte Adam (Gal 4: 4).

Apostlen Paulus til at fortolke Første Mosebog 1, vers 26, udtrykte det på denne måde: “Endnu herskede Døden fra Adam til Moses også over dem, der ikke havde syndet efter Lighed med Adams Overtrædelse, som er det tal på ham, som var komme” (Rom 5:14).

Den, som kommer, Eller Hans manifestation er Jesus Kristus, den enbårne søn, at i begyndelsen var i Faderens favn og kom til verden i tidens fylde afsløre Faderen til mænd. Det er den tro, som blev åbenbaret (Gal 3:23).

Adam blev skabt i billedet af ham, som skulle komme, og ikke som den Gud, som bor i et utilgængeligt lys, fordi Guds Billede kun ydes til mænd, der dukker op igen med Kristus fra de døde “Som for mig, se dit ansigt i retfærdighed, vil jeg være tilfreds, når jeg vågner i din lignelse” (Salme 17:15); “Så Gud skabte mennesket i sit billede” (Gal 1:27).

For Jesus, den enbårne Guds Søn kom til verden var det nødvendigt, at det naturlige menneske, den første Adam blev skabt (2 Sam 07:14; 1 Kor 15:45). Kristus skulle være en del i kød og blod i den første Adam, at i alle ting var ens for mænd (Hebr 2:14, 17), så da Adam blev skabt, blev ydet ham billedet af Kristus, som skulle komme verden, og ikke billedet af den herliggjorte Kristus.

Gud er ånd, til gengæld blev den første Adam skabt en levende sjæl, med dyrekroppen og jord, således at Adam ikke havde i Eden lighed med den usynlige Gud. Hvad Adam fik Gud i Eden var billedet af ham, som ville blive lavere end englene, mennesket Kristus Jesus (Hebr 2: 7).

Guds gaver er uigenkaldelige, så hvis Gud havde givet til Adam i hans lignelse ville være umuligt at give Adam naturen tildelt ham. Der ville være ligesom Adam løse sig fra sin egen natur, som englene, der faldt ikke desvencilharam af hans natur (Rom 11:29).

Som en mand, Jesus var i al deltager i de samme ting mænd: kød, blod og underlagt de samme forsøg, men var uden synd (Hebr 4:15).

Jesus var undfanget ved Helligånden i livmoderen af Maria, forskellige fra resten af menneskeheden, der er i synd, fordi de fremmedgøre Gud fra livmoderen “Jeg blev kastet over dig fra Moders Liv: du er min Gud fra min Moders Liv” (Sl 22:10); “Hvis de ugudelige-fremmedgjort fra livmoderen: de går på afveje fra fødslen, taler løgne” (Sl 58: 3).

Da Gud sagde: “Lad os skabe mennesker i vort billede, efter vor lignelse” (Mos 1:26), begyndte processen med at gøre mand som ham, men denne lighed mand opnår, når han tror på Kristus, fordi de troende vil blive formet til billedet af Kristus “For dem, der forud kendte han også forudbestemt til at blive formet til billedet af hans Søn, for at han kan være den førstefødte blandt mange brødre” (Rom 8:29).

Det er på grund af ligheden, som vil blive givet til mænd, der Jesus sagde: “Min Fader virker hidtil og jeg arbejder” (Joh 05:17), selv om Gud hvilede fra alle hans arbejde på den syvende dag (Første Mosebog 2: 3).

Og Gud hvilede på den syvende dag i forhold til ydelsen af denne bygning, men med hensyn til fremtidige varer, det vil sige den nye skabning, der ikke er af denne verden, denne skabelse, Faderen og Sønnen fortsætte med at arbejde “Men Kristus kom, Ypperstepræsten af de gode ting ved en større og fuldkomnere Telt, ikke er gjort med hænder, det er, ikke af denne bygning” (Hebr 9:11); “Og dette ord, endnu en gang mere, signifieth det at de Ting, som gjort tingene så ejendommene forblive” (Hebr 0:27).

Derfor profeten Esajas forudsagde: “Thi se, jeg skaber nye Himle og en ny Jord, og der vil ikke være nogen erindring om tidligere ting, heller ikke komme i betragtning” (Es 65:17; Esajas 66:22; Åbenbaringen 21: 1), og vi må vente, “Men vi forvente efter hans Forjættelse nye Himle og en ny Jord, i hvilke Retfærdighed bor” (2 Peter 3:13).

 

 

Det er gennem Kirken, at Gud skaber mennesket efter Hans lignelse. Glorificeret Jesus er udtrykkelig billede af usynlige Gud (Hebr 1: 3), og dem, der tror genereres igen som ham, så ligesom Gud “elskede, nu er vi er Guds børn, og det er endnu ikke åbenbaret, hvad vi skal at være: men vi ved, at når han ser vi være ligesom ham, for vi skal se ham, som han er” (1 Joh 3: 2).

Ligeledes kan vi ikke se, at alle ting er underlagt Kristus, så det er ikke indlysende, hvordan vi skal være, en ting er sikkert, ligesom vi har båret billedet af dyret og jord, vil vi bringe udtrykte billede af det åndelige, skikkelse af Jesus herliggjort Kristus (Hebr 2: 8; 2 Kor 15:48 -49).

Ligesom dem, der tror på Kristus er begravet skikkelse af hans død, når de dukke op igen igen en ny skabning, der venter på at blive sat sig Uforkrænkelighed, da den jordiske tabernakel stadig bryder (2 Kor 5: 1 -4).

Men når det forgængelige er klædt i huset, som er fra himlen, vil vi være som den herliggjorte Kristus, og Kristus, den førstefødte af mange brødre har Gud som ham “Hvem er lysstyrken af hans herlighed, og den udtrykker billedet af sin person, og opretholde alle Ting med sin Krafts Ord, da han havde af ham selv udrenset vore synder, satte sig på højre hånd Majestæt i det høje” (Hebr 1: 3).

For at bringe mange børn til Guds herlighed var nødvendigt, at Guds Ord kom til verden af mænd deltager i alle Ting i Hans skabelse (Hebr 2:10).

For at forstå forholdet mellem Kristi fødsel og skabelsen af Adam, læseren må overveje at Jesus, Guds Ord er allerede eksisterende. Guds ord er større end den plads tid, og i begyndelsen Ordet ville blive indført i verden skabte alle ting, herunder mennesket af støv fra jorden med deres hænder og blæste i hans næsebor livsånde. Han gjorde Adam det billede, som havde manifesteret når teofanicamente i Eden.

“Theophany”er et teologisk begreb, der anvendes til at beskrive manifestationer af Gud i Bibelen, der var håndgribeligt for de menneskelige sanser.

Gud sagde: “Lad os skabe mennesker i vort billede og lighed” (Mos 1:26), og derefter den evige Ord skabte mennesket i sit billede. Hvordan? Den evige Word, udtrykte Billede den usynlige Gud, som skabte alle ting, tog leret af støv fra jorden og skabte mennesket som det billede, han selv ville komme til verden (Mos 1:27; Ef 3: 9; Hebræerne 1 3 He 01:10 -12).

Derfor apostelen Paulus sagde, at Adam var det billede af ham, som skulle komme, da lighed med ham, som opstod fra de døde, er den eksklusive arv af Kristi Legeme medlemmer.

At profetere om Jesu opstandelse, Kong David påpeger, at mennesket Kristus være opfyldt, når Guds Billede opstå fra de døde, ligesom re-nye med Kristus er ligesom ham “Som for mig, se dit Ansigt retfærdighed, jeg vil være tilfreds, når jeg vågner i din lignelse” (Salme 17:15).

Salme 8 er messiansk, taler om Kristus, den evige ord, når de føres ind i verden. Den salme er en ros til den evige Ord, der vandt et Navn, som er over alle Navne “Derfor også Gud højt ophøjet ham og givet ham et navn, som er over alle Navne” (Phil 2: 9; Ps 8: 1 ).

Jesus, når man taler til de skriftkloge og farisæerne, at vers 2 i Salme 8 sagde om ham “Og de sagde til ham, hører du, hvad disse sige Og Jesus sagde til dem: Ja, har I aldrig læst munden på babes og spædbørn bryst du har perfektioneret ros?” (Mt 21:16; Lk 00:44; Sl 8: 2).

Salme, at himlen, månen og stjernerne arbejde af hænderne på den evige Word, som det fremgår af forfatteren til Hebræerbrevet: “Og du, Herre, i begyndelsen Har grundlagde Jorden, og Himlene er dine hænders værk. De skal fortabes, men du skal udholde; Og alle dem, såsom tøj, blive gammel, og rul dem op som en kappe, og vil blive ændret. Men du er den samme, og dine År skulle ikke få Ende” (Hebr 01:10 -12; Sl 102: 25 -27).

Så Salme påpeger, at den evige Ord blev introduceret til verden i en lavere position end englene, men selv i den menneskelige tilstand, blev Guds søn kronet af Faderen ære og herlighed, for alle, der er blevet skabt var under reglen om Kristus “Hvad er mennesket, at du er opmærksom på ham? og søn af manden, som du besøger ham? For lidt lavere end englene gjorde, og med herlighed og ære. Du gjorde det til hersker over dine hænders værk; du lægger alt under hans fødder: Alle får og okser, ja, og de vilde Dyr paa Marken, Fugle luften og havets fisk, og hvad der går gennem stierne i havene” (Sl 8: 4 -8).

Salme 8 i overensstemmelse med den guddommelige forslaget i vers 26 i kapitel 1 Mosebog: “Og Gud sagde: Lad os skabe mennesker i vort billede, efter vor lignelse; og herske over havets fisk, og over Himmelens Fugle og over kvæget og over hele jorden, og alle krybdyr, der kryber på jorden” (Mos 1:26).

Ved at forklare Salme 8, forfatteren til Hebræerbrevet, viser, at den mand, der “alle ting i under hans Fødder,” siger Kristus. Kristne på det tidspunkt, som så Jesus i kødet kunne ikke se, at alle ting var underlagt Kristus. Derfor forklaringen af forfatteren til Hebræerbrevet: vi ser ikke endnu alle ting er underlagt Kristus, dog ser vi, at Kristus, som var grim lavere end englene kronet med herlighed og ære som Faderen udsat alting for ham (Hebræerne 2: 8 -9).

For Kristus er alle ting, og ved ham, som er alle der er! Det er ham, der opretholder alle ting ved sin Krafts Ord, fordi det blev gjort arving til alle ting, og gennem ham verden blev foretaget (Hebr 1: 2 -3; Hebræerne 2: 8 ).

Claudio Crispim

Nasceu em Mato Grosso do Sul, Nova Andradina, em 1973. Aos 2 anos, sua família mudou-se para São Paulo, onde vive até hoje. O pai ‘in memória’ exerceu o oficio de motorista de ônibus coletivo e a mãe comerciante, ambos evangélicos. Claudio Crispim cursou o Bacharelado em Ciências Policiais de Segurança e Ordem Pública na Academia de Policia Militar do Barro Branco e, atualmente exerce a função de Capitão da Policia Militar do Estado de São Paulo. É casado com Jussara e é pai de dois filhos, Larissa e Vinícius. É articulista do Portal Estudo Bíblico (www.estudosbiblicos.org), com mais de 360 artigos publicados e distribuídos gratuitamente na web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content