Udvalgt Slægt

Evangeliet er rent vand, der skyller manden i snavs af generation efter kødet, blod og menneskets vilje (Joh 1:12; Ordsprogene 30:12). Gennem evangeliet opstår regenerering, eller den nye fødsel, som rydder mand af første generation skidt. Kun gennem denne fornyelse udvirket af Gud (nyt hjerte og en ny ånd), at mennesket bliver Guds udvalgte, som bliver en del af den nye generation, en udvalgt slægt.


“Men I er en udvalgt slægt, et kongeligt præsteskab, et helligt Folk, et ejendomsfolk, som du kan proklamere lovpriser ham, som kaldte jer ud af mørket til sit underfulde lys” (1 Peter 2: 9)

Da læren om reform valg præsenteres af nogle som et mysterium, og for andre, består netop i kontroverser.

Men, skriver til de kristne i dispersionen, apostlen Peter den navngivne af ‘udvalgte folk “, der kaster lys over de mysterier og opløser kontroverser.

Generelt teoretikere tror valget som et valg af Gud, der falder på den enkelte og undlader at overveje, hvad der er ideen om “valgte race”.

Apostelen Peter understreger, at kristne er en udvalgt slægt, der afkræfter den tanke, at Gud har valgt eller afvist uden plausibel kriterium, bestemte personer.

Ifølge de teorier, der forsøger at forklare læren om valget, med de vigtigste fokus calvinister og arminianistas teorier har Gud udvalgt nogle personer, der skal gemmes, før dem de blev til. Sådanne teorier nødvendigvis kassere afsløret af apostelen Peter, som lægger vægt generation (navneord), for uden eksistensen af ​​denne særlige generation er der ingen grund til at tale om valgt.

Det Pauline eksponering, der først er dannelsen af ​​naturlige mænd, og derefter genereringen af ​​det åndelige, også styret af calvinistiske teorier og arminianistas (1 Kor 15:46), ligesom den ikke tager hensyn til, hvad Jesus udsat for sige, »født af kødet, er kød” og “født af Ånden, er ånd.”

Selv om der er en vis uenighed om, hvorvidt valget foretages af suverænitet “eller den teologiske begreb, dannet omkring den” forudviden “af Gud, læren om valget, både calvinistiske som arminianista også, at Gud vælger bestemte personer, der skal gemmes.

Da Gud ville vælge nogle mennesker skal frelses endnu før fødslen, hvis alle mennesker har syndet? Hvem Gud ville vælge at frelse, hvis alle er undfanget i synd? Hvad er grundlaget for dette valg?

Når man har med valget, behøver begge positioner ikke, at Bibelen præsenterer to typer fødslen og to typer af generationer, og mener, at Gud vælger nogle mennesker til at blive frelst og andre til evig fordømmelse, taler imod Guds nåde og formålet Hvad er evangeliet “Hvem vil have at alle mennesker skal frelses og komme til erkendelse af sandheden” (1 Tim 2: 4).

Den model, der tog form og robusthed i reformen periode med navne som Luther, Calvin, Arminius, Zwingli, Spurgeon, Owen, etc., og påvirket mange nutidige forfattere, ses det, at den opfattelse, at eksistensen af ​​mennesket er begrænset til en enkelt fødsel: fødsel efter kødet Adams. Og de glemmer at overveje, at Bibelen præsenterer en ny generation gennem den nye fødsel, der giver anledning til “udvalgte folk”.

Bibelen henviser til to frø: den forgængelige frø fra frø af Adam, og den ubestikkelige frø, som er Guds ord. Ligesom der er to frø, derfor er der to generationer. Når salmisten siger: “En frø skal tjene ham, det skal anmeldes til Herren for en generation” (Sl 22:30), den peger på en bestemt frø, den uforkrænkelige frø, som bringer eksistensen mænd, der tjener Gud, forskellige frø Adam, som er i Fjendskab med Gud (1 Pet 1:23).

Den ubestikkelig frø kommer generation af Guds børn, som søger ansigt Jakobs Guds “Dette er den generation af dem, der søger ham, som søger dit Ansigt, Jakobs Gud” (Salme 24: 6), dog forkrænkelige frø af Adam kun opstår genereringen af ​​den onde, hvis økse er lagt til roden af ​​dem “For HERREN elsker Ret og ikke forsager sine hellige, de er bevaret for evigt: men Sæd de ugudelige skal udryddes” (Sl 37:28; Mt 3:10).

Frembringelsen af ​​Adam, som er fra den forgængelige frø, er ikke en udvalgt generation. Af sønner Adam er der ingen mand vil søge Gud, men alle har forvildet og sammen blive beskidte (Sl 14: 3; Ps 53: 3). Den adamiske generation der er ingen, som gør godt, som den mest opretstående mand er en torn, og den skønneste som sikring af torne (Mika 7: 4). Efterkommerne af Adams Sæd omstrejfende fra Gud og totalt løgne fra fødslen (Sl 58: 3).

Den generation ifølge vilje kød, blod og vilje mennesket producerer kødelige mænd, afvist af Gud (Joh 1:12; Joh 3: 6). Ingen mand denne beskidte generation vælges til at være hellige og ulastelige, så lidt valgt at blive frelst, som i en enkelt begivenhed, ulydighed Adam, alle bliver uren.

Men den generation efter Guds vilje kommer fra ubestikkelig frø. Denne frø producerer åndelige mænd, Guds udvalgte på grund af hovedet af en ny generation, som er Kristus. Kristus, den sidste Adam er manden valgt, i hvem “alle jordens slægter velsignes.«

Gud har ikke vælge en af ​​de sønner Adam til frelse. Hvordan kan det være? Da frø af Adam alle syndede og blev frataget Guds herlighed (Rom 3:23). Guds lov er uigenkaldelig: den sjæl, der synder, skal dø dette! Som adskillelse fra Gud erklæring om alle mennesker, betyder, at alle har syndet, det vil sige, alle døde. Mænd genereret efter Kødet er døde i overtrædelser og synder, som forhindrer dem i at blive valgt af Gud til at være hellige og uden fejl (Ef 2: 1; Ef 1: 4).

Kun genfødt du kan tage en del af den nye generation, den tid den unge mand arver evigt liv og blive hellige og ulastelige for Gud i overensstemmelse med valget “At blive født igen, ikke af forkrænkelig, men af ​​uforkrænkelig, ved Guds ord, levende og blivende for evigt “(1 Peter 1:23). Derfor Jesus viste Nikodemus behovet for at blive født på ny (Joh 3: 3).

Med andre ord er mennesket ikke valgt at blive født på ny, født på ny før gennem uforkrænkelige Sæd og efter regenerering, bliver det et medlem af det udvalgte folk, som gør det hellige og ulastelige for Gud.

Der ville ikke være som en død i overtrædelser og synder vælges af Gud som hellig og ustraffelig? Ikke! Derfor, at venlighed og kærlighed til Gud, efter sin Barmhjertighed frelste han mænd ved vask af regenerering og fornyelse af Helligånden (Titus 3: 5). Bemærk godt: Gud sparer ved vask af regenerering og fornyelse af Ånden, ikke ved valg, som nogle siger.

Evangeliet er rent vand, der skyller manden i snavs af generation efter kødet, blod og menneskets vilje (Joh 1:12; Ordsprogene 30:12). Gennem evangeliet opstår regenerering, eller den Nye fødsel, vask, der renser manden i den første generation skidt. Kun gennem denne fornyelse udvirket AF Gud (nyt hjerte og en ny ånd), at mennesket bliver Guds udvalgte, som bliver en del af den nye generation, en udvalgt slægt (Ez 36:25 -27).

Som generering af Adam blev afvist, da alle sammen bliver beskidte, Gud ved sin nåde, ikke ved retfærdige gerninger, som mennesket har gjort, men for hans store og uendelig kærlighed, han valgte dem, der troede på Kristus, den sidste Adam. Kristus er overhoved for det udvalgte folk. Kristus er Guds udvalgte, før verdens grundlæggelse, og alt genereret fra ham er en del af det udvalgte folk, der er, blev valgt til at være hellige og uden fejl (Ef 1: 4; 1 Peter 1:20).

Hvordan Kan Gud valgte kristne før verdens grundlæggelse? Simple! Da Kristus er Guds udvalgte, Gud valgte generation af Kristus, den sidste Adam, til at være hellige og ulastelige for ham. Alt, Kristus er født (genereret), er Guds udvalgte. Derfor har Gud ikke vælge bestemte personer, der skal gemmes, til før valgt generation Kristi være hellige og ulastelige.

Frembringelsen af ​​Guds børn gennem uforkrænkelige frø, som er Guds ord, blev udvalgt af Gud fra tidernes morgen til at være hellige og ulastelige for ham, helt anderledes tilstand Adams børn, fjender og urene “At blive født igen, ikke af forkrænkelig, men af ​​uforkrænkelig, ved Guds Ord, som lever og bliver evindelig” (1 Peter 1:23).

Gud var glad for sin søn, for Kristus er det behageligt, og han valgte deres generation, fordi dannelsen af ​​Adam blev urene. Kristus er Guds Udvalgte, i hvem hans Sjæl lækkerier. Kristus blev givet af Gud for alliance og lys til hedningerne (Esajas 42: 1 og 6). Således Gud vendte mørket til lys og rettede det, der skævt (Er 42:16). Gennem den nye generation i Kristus børn af mørke bliver lysets børn, og alle, der blev transporteret fra mørke til lys (frelst) gennem tro på Kristus er Guds udvalgte til at være hellig og ustraffelig.

Med hensyn til generering af Adam er rigtigt, at når de forlader denne eksistens, efter dommen af ​​værker, fordi de er dømt som følge af Adams ulydighed. Det er også rigtigt, at der blandt den genererede Adam, som tror på evangeliet, dømmes og dø med Kristus, er døbt til hans død at genopstå en ny skabning.

Der er således ingen Gud vælger frø af Adam nogen til at blive frelst, fordi:

a) mener, dø med Kristus og derefter igen i en ny skabning, og;

b) Hvis du ikke tror, ​​skal du følge til fortabelse.

Derfor er Gud ikke vælge nogen genereret frø af Adam for at blive frelst.

Et andet punkt: Salvation altid stammer fra troen, dog, og blive frelst, født af Jesus Kristus er de udvalgte til at være hellige og ulastelige og forudbestemt til børn ved adoption. Alle, der er rejst ubestikkelig frø gennem Kristus, tro manifesteret, er de udvalgte, da dette er den generation af Herren, en udvalgt slægt, separat at være hellige og ulastelige!

Gud valgte Kristus og hans generation! Kristus er de udvalgte, ædelsten “Så også i Skriften indeholder Se, jeg sætter i Zion en Hovedhjørnesten, som er udvalgt og dyrebar; og den, som tror på ham, skal ikke blive til Skamme” (1 Peter 2: 6). Som den sidste Adam blev en levende sten, udvalgt og dyrebar, kristne lever også sten, ligeledes valgt og dyrebar for Gud (1 Peter 2: 4, 5).

Teorier, calvinistiske og arminianista, mener, at de udvalgte er personer, som Gud har valgt at blive frelst, eller dets suverænitet «eller» forudviden «(The forudseenhed som en gren af ​​alvidenhed er en fejlagtig teologisk slutning, der ikke understøttes i Skriften). Såfremt sådanne placeringer var alle korrekte, gemmes aldrig tilhøre alle tabt, fordi den enkelte er født valgt eller afvist (suveræn eller præ-bevidst), før verdens grundlæggelse.

Hvad Bibelen viser er eksistensen af ​​to generationer. Der er en generation af tabte mennesker frembragt efter vilje kødet, vilje mennesker og blod, hvor ingen bliver valgt, for han siger om personer, der sammen gik på afveje og kommer kort herligheden fra Gud (Romerbrevet 3:12; Romerne 3 : 23). Og der er den generation af gemt, som er genereret fra folk nye til Guds vilje (Joh 1:12 -13), der tidligere tilhørte den generation af tabt.

Der er ingen måde hører til generation af frelst uden først tilhører generation af det tabte, da først er det kødelige, og så kommer det åndelige (1 Kor 15:46). Det er her, Gud vidunderligt arbejde, for Han bruger den samme “masse” (tabt), og gør det til en ny mand (Rom 9:21), Guds skaberværk, der genererer en ny mand i tilstanden af ​​brødre af Kristus, og Kristus, dreje, den førstefødte blandt mange brødre.

Bibelen viser at, gennem Kristus, den enbårne valgt indført i verden, Gud fører til at være Nye mænd, født af hans vilje og efter sit Velbehag som han fuldbyrdede ved Kristus, at han er den førstefødte blandt mange brødre (Rom 8: 29; Hebr 2:10). Efter at dø og blive begravet med Kristus, bruger Gud samme masse (ler) for at gøre skibe til Ære. Alle, der dør igen med Kristus bliver født på ny, fordi de får et nyt hjerte og en ny ånd. Er Nye skabninger, fordi de er i Kristus, og som alt bliver nyt (nyt hjerte og en ny ånd), nu er Guds udvalgte (2 Kor 5:17; Sl 51:10; Ezekiel 36:26; Esajas 57:15).

Mysteriet Om valget kommer Ned til generation. Derfor apostelen Peter siger, at kristne i dispersionen blev valgt: “udvalgte efter Guds forudviden Faderen, gennem Åndens helligelse, for lydighed og overbrusning af Jesu blod Kristus: Nåde og Fred multipliceres” (1 Peter 1: 2). Hvorfor kristne vælges i henhold til “forudviden” (pre-viden, allerede videnskab)? Forudviden nævnte nedad og dermed deres afkom. Ligesom død ville herske blandt mænd, annoncerede Gud på forhånd af sine hellige profeters triumf Kristus på korset, som blev forløberen for den nye generation, for han alene ville føre mange sønner til Guds herlighed (Hebr 2:10).

En “forudviden” Guds henviser til den “viden”, den “budskab” Guds annonceret på forhånd af hans hellige profeter, at Kristus ville blive dræbt i tidens fylde i henhold til den gode fornøjelsen af ​​Guds vilje, fordi Kristus er lam Gud dræbte denne fundamentet af verden, dvs. “Forudviden” eller “forudviden” siger af de begivenheder, der fandt sted om liv og død Kristi efter Skrifterne “og elskede det hele, der bor på jorden, hvis navne er ikke skrevet i Lammets livets bog, der blev slået ihjel af verdens grundlæggelse” (Åb 13: 8).

Gud etablerede forhånd, at ville give sin eneste søn, fordi Kun den ubesmittede Kristi blod uforurenet indløse mænd fra syndens herredømme. Profetierne blev annonceret, at Guds lam ville blive dræbt i tidens fylde, og dette budskab tidligere annonceret af profeterne er den før-viden, forudviden, og ikke den “forudviden” som en gren af ​​alvidenhed. Blodet Lammets var kendt allerede før verdens grundlæggelse, men sådan et offer kun blev “kendt” mænd i tidens fylde, men hvad blev annonceret, er før-videnskab, eller er, forudviden “I dette vi, bliver leveret af den bestemte råd og Guds forudviden, holde på, korsfæstet og dræbt af onde hænder” (ApG 2:23); “Men med den dyrebare Kristi blod, som af et lam uden plet og uden som i virkeligheden, i en anden tid blev bestemt, før verdens grundlæggelse, men var åbenbart i disse sidste tider for dig” (1 Peter 1: 19 -20; Hebr 9:26).

Forhånd (før de kom til eksistens) Gud valgte efterkommere den sidste Adam, der er, frø af Kristus (faldende). Siger frø af alle, som tror på evangeliet, hvilket gør dem hellige og uden fejl for ham (Ef 1: 4).

Klar over dette valg, apostlen Peter velsigner Gud: “Lovet være Gud og vor Herres Jesu Kristi, som efter sin store Barmhjertighed har genfødt os til et levende håb ved Jesu Kristi opstandelse fra de døde; en uforkrænkelig og ubesmittet, og at visner ikke væk, reserveret i himlen for dig” (1 Peter 1: 2 -3). Apostelen Peter forklarer, at Jesu opstandelse fra de døde, Gud førte igen mænd i at blive Guds børn (Ef 1:19 -20).

Og hvordan er denne nye generation? Gud rensede mænd ved lydighed mod sandheden “renset jeres sjæle ved Ånden i at adlyde sandheden …” (1 Peter 1:22). Denne oprensning blev portrætteret af Ezekiel: “Jeg vil stænke (Spirit) rent vand (lydighed mod sandheden) over dig og være ren; fra al eders Urenhed og alle eders Afgudsbilleder, vil jeg rense dig. Og jeg vil give dig et nyt hjerte og sætte i dig en ny ånd …” (Ezekiel 36:25 -26; Joh 15: 3).

Det er rigtigt, at mennesket er blevet genereret en gang, fra frø, som Faderen ikke har plantet (Mt 15:13). Nu gennem Kristus, den sidste Adam, mænd igen genereret af Guds ord, som er Kristus, den inkarnerede Ord, træer af retfærdighed blive “At blive født igen, ikke af forkrænkelig, men af ​​uforkrænkelig, Guds ord, levende og blivende for evigt” (1 Peter 1:23).

Som kristne kom sammen til Kristus, den levende Sten, udvalgt og dyrebar, nu også lever sten, er de åndelige hus, et helligt præsteskab (1 Peter 2: 5). Nus, efter at have været avlet igen, kristne er en udvalgt slægt. Bemærk forskellen: engang var ikke et folk, det vil sige, ikke blev valgt, er nu Guds folk, for de er en udvalgt slægt.

Det er derfor, når du skriver det andet bogstav, apostelen Peter anbefales at kristne, som ved store, dyrebare løfter om evangeliet, er blevet del i guddommelig natur (2 Pet 1: 4), tilføj tro til dyd, og til dyd videnskab, etc. Hvordan kan det være? Ikke at blive ledig (2 Peter 1: 8). I tråd hermed den kristne bliver fastere din kaldelse og udvælgelse, som forhindrer udløsning af noget (2 Peter 1:10; Jakob 3: 2).

Hvis valget er for frelse, er der ingen grund til at tale Om at gøre det fastere. Men hvis valget er en tilstand givet af den nye generation, som den unge mand hører, når den kristne anvender budskabet om hans kald (= evangeliet kald), dette er fastere, dvs. fri for haltende mellem to udtalelser og handling af falske lærere. Enhver, der gør det, vil store indgang tildeles i himlen! (2 Peter 2:11), som ikke er forenelig med den antagelse af calvinistiske doktrin og arminianista valget, at frelsen er for nogle få udvalgte, uanset om deltage i opkaldet.

Apostelen Paulus viste, at valget af Israel stammer fra forældre: Abraham, Isak og Jakob (Rom 11:28), bortset fra valget af nogle af de resterende jøder, der blev kristne, der er valg fra nåde (Rom 11: 5) . Hvad kommer til valg af nåde?

På grund af patriarken Abraham, blev hans efterkommere valgt at tilhøre nationen Israel (Deut 10:15; Esajas 41: 8), således at valget vises altid i Bibelen i forbindelse med tilhørsforhold, afstamning. Men den lyksalighed løfte ikke er afledt af forældrenes valg, siger før efterkommer af valget lovede Abraham, som kun deltager, der Ham genereres. Derfor er valget relateret til generation: der var valget ifølge forældrene, og der er valget ifølge frø, som er Christ (Es 65: 9). I begge tilfælde skal du til valg, skal være en efterkommer, et spørgsmål vedrørende generation.

Apostlen Paulus navne i Efesus kristne helgener og trofaste, der er, som tilhører familien af ​​Gud gennem Kristi evangelium (Ef 2:19), en tilstand, der henviser til det faktum af at være lavet af Gud (Ef 5: 8). I dette vers “, som han har udvalgt os i ham før verdens grundlæggelse, for at være hellige og uden fejl for hans Åsyn” (Ef 1: 4), kan man ikke konkludere, at Gud har valgt individer, der skal gemmes, inden bør overveje alle Kristne (i) blev valgt (valgt) i Kristus før verdens grundlæggelse skyldes blive genereret efter Kristus.

Før verden Foundation Gud valgte frø af Kristus til at være hellige og ulastelige for ham. Apostelen Paulus refererer til en begivenhed, der har i sit omfang det forhold, at de kristne er efterkommere af Kristus, fordi de blev taget op igen (Ef 2:10), med Kristus som hjørnestenen og de kristne bygget på ham som hellige tempel (Ef 2:20 -22), det samme begreb afsløret af apostelen Peter (Ex 19: 5 -6).

I evighed Gud udvalgte efterkommere af den Herre Jesus Kristus (Seed lovet Abraham), så apostelen Paulus anvendte verbet vælger sidste »vælges« at vise den aktuelle tilstand af de kristne, Guds udvalgte (Ef 1: 3) .

Når du skriver til Filipperne, apostlen Paulus skelner klart mellem den relevante betingelse for dannelsen af ​​Guds børn og generering af denne verden “så I ikke sagesløse og harmløse, Guds børn uden skyld i et skævt og fordærvet generation, som I skinne som lys i verden” (Fil 2:15).

Kristus udnævner genereringen af ​​de skriftkloge og farisæerne for en ond og utro generation «Men han svarede dem og sagde: En ond og utro Slægt forlanger Tegn, men giver dig ikke undtagen tegn profeten Jonas” (Mt 12: 39; Sl 78: 8), men denne funktion er ikke kun gælde for farisæerne på Kristi tid, siger før dannelsen af ​​den onde.

Siden hvornår vandrede i fyrre år i ørkenen til Kristus, Guds protester imod nationen Israel, som udgør et folk, der begået en fejl ved hjertet, for de har ikke kendt Herrens veje (Sl 95:10). Flere “generationer” bestået, men Gud protester mod den samme generation, den generation, der opstod i ulydighed Adam (Er 43:27). På grund af Adam Jakobs sønner var ond og utro, og forblev spundet den idé, at de var Abrahams.

Men Guds løfte er at producere Kristus, hvilket er kraftfuld frø i jorden “Hans Sæd skal være mægtig paa Jorden; genereringen af ​​opretstående vil blive velsignet” (Sl 112: 2). Fremstillingen af ​​Kristus er plantning af Herren, Retsvæsen træer (Er 61: 3).

Dette løfte var ikke til generering af Adam, men for den kommende generation, til de mennesker, som Gud havde skabt prise Guds herlighed “Det skal skrives til produktion til at komme og de mennesker, der skal skabes, skal lovprise Herren” (SL102: 18; Esajas 61: 3; Ef 4:24 og Ef 1:12).

Alt, hvad der vedrører valg kommer fra følgende løfte: “Jeg lavede en pagt med min udvalgte, jeg har svoret til David, min Tjener, Thy frø vil jeg etablere evigt, og opbygge din Trone til generation” (Sl 89 : 3; Ef 2:12).

Ligesom Bibelen har to døre, to veje, to frø, to gryder, to herrer, også udstyret med to generationer, og generering af Adam afviste, og generering af Kristus valgt, fordi som han er, er dem, som tror på Ham her i denne verden: Guds udvalgte, generering af Herrens! (1 Joh 4:17; Sl 24: 6, Salme 15: 1; 1 Kor 15:48).

Kun én frø, Guds ord, frembringer en ny generation af valgt Lord “En frø skal tjene ham, det skal anmeldes til Herren for en generation” (Sl 22:30), valg, der gør de hellige “Ifør derfor Som Guds udvalgte, hellige og elskede, inderlig barmhjertighed, godhed, ydmyghed, mildhed og tålmodighed” (Kol 3:12).

Claudio Crispim

Nasceu em Mato Grosso do Sul, Nova Andradina, em 1973. Aos 2 anos, sua família mudou-se para São Paulo, onde vive até hoje. O pai ‘in memória’ exerceu o oficio de motorista de ônibus coletivo e a mãe comerciante, ambos evangélicos. Claudio Crispim cursou o Bacharelado em Ciências Policiais de Segurança e Ordem Pública na Academia de Policia Militar do Barro Branco e, atualmente exerce a função de Capitão da Policia Militar do Estado de São Paulo. É casado com Jussara e é pai de dois filhos, Larissa e Vinícius. É articulista do Portal Estudo Bíblico (www.estudosbiblicos.org), com mais de 360 artigos publicados e distribuídos gratuitamente na web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content